במחברת המרופטת שלי יש הרבה מתכונים שאספתי, פעם היה לה שימוש היום כבר לא כל כך, אבל החלטתי להחזיר לה את תהילתה, אפילו ליום אחד בלבד.
בחרתי ברולדת פטל שחור שבמקור היה דובדבן מסוכר, כל היום בעבודה רק חיכיתי לרגע להגיע הביתה ולהכין אותה לא מסובך, ומתאים גם לידיים שמאליות כמו שלי. המצרכים:
שני שליש כוס קמח שני שליש כוס סוכר 4 חלבונים 4 חלמונים 2 כפות מיץ תפוז 1 כפית תמצית וניל/ רום
בקערה אחת מערבבים את החלמונים, מיץ התפוז, והווניל.
בקערה שניה להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה, כדאי להוסיף כמה טיפות לימון.
מאחדים את שתי הקערות, ומוספים בהדרגה את הקמח, לערבב היטב.
אני השתמשתי בתבנית חד פעמית ועליה נייר אפיה משומן ומקומח, לשפוך את התערובת לישר אותה יפה שכל הפינות יהיו שוות.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות, זמן אפייה אצלי 12 דקות, זהירות נאפה מהר ולא לשרוף.
מוציאים ומגלגלים, אני הנחתי נייר אפיה משומן מעט על העוגה וגילגלתי למעין סוכריה.
הקרם ומילוי:
פותחים את "הסוכריה" וממלאים בקרם לפי הטעם, אני בחרתי בקרם לבן 1 מיכל שמנת מתוקה 1 פודינג וניל 1 כוס חלב 1 כפית אבקת סוכר.
קישוט שוקולד שוקולד מריר חפיסה, שקף משרדי ששהה במקפיא לפחות עשר דקות .
הקפדנים יגידו ששוקולד צריך להמיס רק בבן מארי אני עשיתי קיצור דרך, 30 שניות במיקרו או עד שהשוקולד רך מערבבים היטב עד לעיסה חלקה, עם כפית יוצרים צורה של עלה מהחלק הרחב ועד לקצה.
אם רוצים עלה מעט מעוגל , מעגלים את השקף. מכניסים למקפיא לכמה דקות על מנת שהשוקולד יתקשה במהירות, בד"כ העלים יתנתקו לבד מהשקף. את העלים להכין מראש ולשמור בהקפאה.
פטל שחור ושוקולד-巧克力黑莓
חשוב: במקור המתכון הוא לתבנית גדולה של תנור ויחס החומרים גדל במעט ביצה נוספת, במקום שני שליש כוס שלמה.
שיהיה חג שמח, וסופ"ש נעים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה